Адрес:
София, кв. Лозенец,
ул. „Горски пътник“ № 60
Mobile: + 359 88 583 83 74
e-mail: office@nuveo.bg

Антония Първанова

Клуб „ЕВРОбебе“ увеличи членовете си с отбора на ин витро бебетата

Клуб „ЕВРОбебе“ завърши успешно първия си мандат и увеличи членовете си с отбора на „ин витро” бебетата.

На 31 май, в навечерието на Деня на детето, се проведе Втората национална среща на Клуб „ЕВРОбебе” в градината на Гранд Хотел София.

Събраха  се „старите” членове на клуба, родени на 25 април 2005 г., в деня на подписване на Договора на България за присъединяване към ЕС, които са вече на 4 годинки. Включиха се и няколко съмишленика на „средна възраст”, родени на 1 януари 2007 г. – Деня на присъединяването на България към Евросъюза, както и много млади симпатизанти от отбора  на „ин витро” бебета в България.

Домакинята на срещата Христина Христова, председател и основател на Клуб „ЕВРОбебе”, направи кратък отчет за първия успешен мандат на клуба. Заедно с  родителите, депутатите от НДСВ успяха да се преборят майчинството в страната да е не 3, а 12 месеца и майките да получават пълната си работна заплата, ако са осигурени. Най-новите членове на Клуб „ЕВРОбебе” се ползват с чудесната привилегия да разполагат с мама цяла година.

Втората домакиня на срещата – д-р Антония Първанова, водеше отбора на „ин витро”. Отдалеч си личаха усмивките им. Още по-щастливи бяха чакащите за „ин витро”, защото България стана една от малкото държави, които се грижат за осъществяването на най-съкровената семейна мечта – нова рожба.

Отчетът на членовете продължи с научените през първия мандат от живота песни и стихотворения, с рисунки, смях или плач. Децата разглеждаха цветните отпечатъци на ръчичките си, оставени от самите тях преди три години при основаването на клуба, снимки. Четоха заедно с родителите си „Книжка на мечтите”, в която са записани мечти за тяхното бъдеще.

Всеки намери нещо за спомен – балон, топка, плюшено мече, но никой не остана без парче от тортата с надпис „Честит празник, Клуб „ЕВРОбебе“.