Адрес:
София, кв. Лозенец,
ул. „Горски пътник“ № 60
Mobile: + 359 88 583 83 74
e-mail: office@nuveo.bg

Рок група "Sunrize"

КЕН ХЕНСЛИ от Юрая Хийп и група СЪНРАЙЗ разтърсиха София с първия July Morning концерт в България

Първоюлският концерт на група СЪНРАЙЗ, със специален гост КЕН ХЕНСЛИ от Юрая Хийп бе официална промоция на макси-сингъла SUNRIZE…on a July Morning, както и първият July Morning концерт, който се провежда в София (концертът се състоя в Sofia Live Club).

Водещият – Ники Сотиров анонсира и видеоклипа на песента July Morning, който бе пуснат за пръв път пред публика същата вечер и представи на медиите Кен Хесли от Юрая Хийп и Георги Мархолев от Сънрайз. Преди началото на концерта, журналисти и фенове имаха възможността да осъществят неформален разговор и да вземат автограф от рок-легендите.

Във връзка с наличието на българска версия на култовата песен July Morning и традицията в посрещането на 1 ви Юли, Георги Мархолев и Сънрайз стартираха кампания за приемане на първия юлски ден за официален празник на свободния дух в България. Идеята изцяло се подкрепя от автора на песента  – Кен Хенсли.

Записът на песента – July Morning символизира приемственост и традиция на глобалното послание на рок музиката. За Сънрайз това е сбъдната мечта – не само концертиране с известни рок величия, но и създаване на паметник в историята на рока, издигнат в България.

По повод събитието, Кен Хенсли коментира: „Концертът в София ме зареди с много позитивна енергия. Получи се неповторимо изживяване, не само за българската публика, но и за мен самия, както винаги е било на концертите със Сънрайз. Искам да ви кажа, че съм имал много концерти по всички краища на света, но в България усещането е доста по-различно. Тук контактът с публиката ме изпълва по много особен начин и ме кара да усетя хората. Изживяхме усещанне, което не може да бъде повторено и което ще нося със себе си винаги. Затова съм изключитено благодарен на моите братя от група Сънрайз, които предложиха своето приятелство, подкрепа и професионализъм. Без тях това нямаше да се случи.”